Eğitim Süresi :16 Saat
İÇERİK
I. Giriş
II. Sonlu Elemanlar Teorisi
III. Modelleme Teknikleri (Pre-processing)
IV. Yapısal Analiz Tipleri, Girdi-Çıktı ve Örnekleri
V. Sonuçların İncelenmesi (Post-processing)
VI. Yapısal Optimizasyon Yöntemleri
VII. Doğrulama Yöntemleri ve Korelasyon
Analize başlamak isteyen ve yeni başlayan mühendislere için tavsiye edilmektedir.
Özellikle bu konuda yazılım yatırımı yapmayı planlayan firmaların ihtiyaçlarını ve buna karşılık gelen analiz tipleri ile modelleme tekniklerini tespit edebilecekleri bir eğitimdir.
Eğitim Süresi :8 Saat
FMEA (Failure Mode and Effects Analysis) eğitimi, hem tasarım (DFMEA) hem de proses (PFMEA) süreçlerinde olası hata türlerini ve bu hataların etkilerini analiz ederek, risklerin önceden belirlenmesi ve minimize edilmesine yönelik kapsamlı bir yaklaşım sunar. Tasarım FMEA, ürün tasarımında potansiyel hataları proaktif bir şekilde tespit edip, bunların ürün performansına etkilerini analiz ederken; Proses FMEA, üretim süreçlerindeki olası aksaklıkları ve hataları analiz ederek, sürecin güvenilirliğini artırmayı amaçlar. Bu eğitim, katılımcılara sistematik risk yönetimi becerileri kazandırarak, ürün ve süreç kalitesini en üst düzeye çıkarma konusunda rehberlik edecektir.
İÇERİK
Eğitim Süresi :8 Saat
Elektriksel ve elektronik sistemlerin güvenilirliği ve performansı için kritik öneme sahip olan kablaj tasarımı süreçlerini derinlemesine anlamayı amaçlar. Bu eğitim, katılımcılara kablajın tasarımında dikkate alınması gereken faktörleri, malzeme seçiminden montaj tekniklerine kadar geniş bir yelpazede sunarak, etkin ve işlevsel kablaj sistemleri oluşturma yetkinliği kazandırır. Ayrıca, kablajın elektromanyetik uyumluluk (EMC), ısı yönetimi ve mekanik dayanıklılık gibi önemli konulara dair bilgiler de sunularak, katılımcıların tasarım süreçlerinde ortaya çıkabilecek sorunları proaktif bir şekilde ele almaları sağlanır.
İÇERİK
Eğitim Süresi :16 Saat
Geometrik Boyutlandırma ve Toleranslandırma (GD&T) eğitimi, endüstride hassas üretim ve montaj süreçlerinde kritik öneme sahip olan teknik bir disiplindir. Bu eğitim, mühendislik ve imalat dünyasında kullanılan standartlaştırılmış ölçüm ve tolerans sistemlerini anlamayı, doğru bir şekilde uygulamayı hedefler. GD&T, tasarımcılar, mühendisler ve imalatçılar arasında ortak bir dil oluşturarak, parçaların fonksiyonel olarak uyumlu ve üretilebilir olmasını sağlar. Bu eğitim, katılımcılara çizimlerde kullanılan semboller ve tanımlar üzerinden boyutsal kontrolün nasıl sağlanacağını öğretir. Üretim süreçlerinde hata oranları azaltılarak kalitenin arttırılmasına katkı sağlaması hedeflenilir.
Tensor EngIneerIng & Academy
Telif Hakkı © 2024 - Tüm Hakları Saklıdır.
GoDaddy Destekli
Web sitesi trafiğini analiz etmek ve web sitesi deneyiminizi optimize etmek amacıyla çerezler kullanıyoruz. Çerez kullanımımızı kabul ettiğinizde, verileriniz tüm diğer kullanıcı verileriyle birlikte derlenir.